Dia ovocný chlebíček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmíchejte v 50 ml vlažného mléka, přidejte lžičku umělého sladidla a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Sušené ovoce dobře omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno. Ořechy nasekejte nahrubo. Mouku smíchejte s krupičkou a prosejte do mísy. Přidejte zbylé sladidlo, sušené ovoce, ořechy, citronovou šťávu, skořici a vzešlý kvásek. Potom přilévejte zbylé vlažné mléko a nakonec rozpuštěnou vlažnou heru.

Vše zpracujte na tužší těsto, které zakryjte čistou utěrkou a nechte asi hodinu na teplém místě kynout. Po hodině těsto opět propracujte, rozprostřete do vymazané formy na srnčí hřbet a nechte dalších 30 minut kynout.

Povrch potřete vlažnou vodou a formu vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Chlebíček upečte dozlatova (asi 30 minut), nechte vychladnout a vyklopte. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni (každou zvlášť) a
chlebíček ozdobně postříkejte. Ozdobte ho sušeným ovocem, čokoládu nechte ztuhnout a potom moučník nakrájejte na plátky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...