Dunajské vlny
Seznam surovin
- cukr 100 gramů
- vejce 5 kusů
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- mléko (podle potřeby)
- kakao 2 lžíce
- kompot broskvový 1 sklenice (nebo hruškový)
- čokoládová poleva tmavá 1 balení (na přelití)
Na krém:
- máslo 250 gramů
- cukr 5 lžiček
- mléko 300 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
Postup přípravy
Našlehejte vejce s cukrem, vmíchejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby mléko. Polovinu těsta nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Druhou půlku těsta obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Posypte ovocem, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 45 minut. Nechte vychladnout.
Mezitím svařte mléko a vanilkový prášek na hustý puding, za míchání ho nechte vychladnout. Utřete máslo s cukrem a po lžičkách vmíchejte hustý puding.
Vychladlý moučník potřete krémem, přelijte čokoládovou polevou připravenou podle návodu a dejte ztuhnout.
Načítám komentáře...