Dvoubarevné dezertíky
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- cukr 280 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- olej 150 mililitrů
- voda 150 mililitrů (vlažná)
- mouka pšeničná polohrubá 380 gramů
- rum 3 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- kakao 2 lžíce
- džem rybízový 1 sklenice
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Na krém:
- cukr moučkový 200 gramů
- Hera 200 gramů
- mléko 500 mililitrů
- žloutek 1 kus
- moučka škrobová 3 lžíce
Postup přípravy
Ze 3 žloutků a poloviny dávky cukru utřete pěnu. Přimíchejte 1 vanilkový cukr, rum, polovinu dávky oleje a vody, polovinu dávky mouky a polovinu prášku do pečiva. Ze 3 bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Nalijte ho do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a moučník upečte. Nechte ho vychladnout a vyklopte.
Ze zbylých přísad vypracujte stejným způsobem druhé těsto, s tím rozdílem, že do pěny přišlehejte kakao a už nepřidávejte rum. Tmavé těsto pět upečte ve stejné formě.
Mléko, žloutek a škrobovou moučku svařte na hladkou kaši, nechte ji vychladnout. Moučkový cukr utřete se změklou herou a po troškách přišlehávejte vychladlou kaši. Hřbety nakrájejte na plátky.
Vždy jeden světlý potřete džemem a tmavý krémem. Slepte je k sobě a nandejte na podnos.
Poznámka k receptu
Slepené řezy pocákejte čokoládovou polevou.
Načítám komentáře...