Dvoubarevné dezertky
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- cukr 280 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- olej 150 mililitrů
- voda 150 mililitrů (vlažná)
- mouka pšeničná polohrubá 380 gramů
- rum 3 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- kakao 2 lžíce
- džem rybízový
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Na krém:
- cukr moučkový 200 gramů
- Hera 200 gramů
- mléko 500 mililitrů
- žloutek 1 kus
- moučka škrobová 3 lžíce
Postup přípravy
Z 3 žloutků a poloviny dávky cukru utřete pěnu. Přimíchejte 1 vanilkový cukr, rum, polovinu dávky oleje a vody, polovinu dávky mouky a 1/2 prášku do pečiva. Z 3 bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Nalijte ho do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a moučník upečte.
Nechte ho vychladnout a vyklopte. Ze zbylých přísad vypracujte stejným způsobem druhé těsto,
s tím rozdílem, že do pěny přišlehejte kakao a už nepřidávejte rum. Tmavé těsto pět upečte ve stejné formě.
Mléko, žloutek a škrobovou moučku svařte na hladkou kaši, nechte ji vychladnout. Moučkový cukr utřete se změklou herou a po troškách přišlehávejte vychladlou kaši.
Hřbety nakrájejte na plátky. Vždy jeden světlý potřete džemem a tmavý krémem. Slepte je k sobě a nandejte na podnos.
Poznámka k receptu
Slepené řezy pocákejte čokoládovou polevou.
Načítám komentáře...