Eskymo řezy
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 2 hrnky
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 1 hrnek
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr vanilkový 1 balíček
- mléko 1 hrnek
- olej 1/2 hrnku
- kakao 2 lžíce
Na krém:
- mléko 5 decilitrů
- pudinkový prášek 2 balíčky (kokosový)
- máslo 250 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- smetana zakysaná 1 kelímek
Na ozdobení:
- čokoláda na vaření 100 gramů
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme krupicový a vanilkový cukr, kakao a prášek do pečiva a promícháme. V další míse rozšleháme vejce s mlékem a olejem, přidáme je k sypké směsi a umícháme hladké těsto.
Těsto rozetřeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut. Pak píchneme do středu těsta špejli a pokud zůstane po vytažení suchá a bez drobečků, je těsto upečené a necháme ho vychladnout.
Z mléka a obou pudinkových prášků uvaříme hladký pudink, který necháme za občasného míchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, po lžících do něj přišleháme vychladlý pudink a nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a necháme v chladu ztuhnout.
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Vychlazený moučník pocákáme čokoládou, necháme znovu ztuhnout v chladu a pak ho nakrájíme na řezy.
Načítám komentáře...