Famózní čokoládové brownies
Seznam surovin
- máslo 250 gramů
- čokoláda hořká 200 gramů (aspoň 70 %)
- kakao 80 gramů
- mouka 65 gramů (bezlepková)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- cukr třtinový 360 gramů
- vejce 4 kusy
Postup přípravy
Troubu si předehřejte na 180 °C. Čtvercovou 24 cm zapékací misku vysteleme papírem na pečení.
Do velké mísy, co může do mikrovlnné trouby, si nalámeme čokoládu na kostičky, přidáme máslo nakrájené na menší kousky a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě, nebo vše můžeme za pomocí metličky rozpustit ve vodní lázni.
V druhé misce si smícháme kakao, polohrubou mouku, prášek do pečiva a cukr. Tuto směs přidáme do rozpuštěné čokolády a metličkou dobře promícháme. Nakonec přidáme vejce a vymícháme tekuté těsto.
Těsto vylejeme do připravené zapékací misky vystlané papírem na pečení a pečeme okolo 25 minut. Je třeba ho kontrolovat, aby se nespálilo. Brownies by totiž mělo být středně měkké a ne úplně propečené. Takže při kontrole špejlí by neměla být při vytažení čistá.
Před podáváním necháme vychladnout. Poté ho můžeme nakrájet na kostky a podávat například s vanilkovou zmrzlinou a nebo vyšlehanou šlehačkou.
Poznámka k receptu
Další recepty najdete na www.mameradijedlo.sk a na FB https://www.facebook.com/mameradijedlo.sk.
Načítám komentáře...