Hot Brownie
Seznam surovin
- čokoláda na vaření 500 gramů
- máslo 250 gramů
- cukr krystal 720 gramů
- vejce 8 kusů
- sůl
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- kakao 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
Postup přípravy
Čokoládu (400 g) rozehřejeme spolu s máslem. V misce si ušleháme vejce s cukrem a solí a poté přidáme kakao a rozehřátou čokoládua vše pořádně promícháme. Nakonec postupně přidáváme hladkou mouku, prášek do pečiva a pomalu vše spojíme. Na závěropatrně vmícháme zbylou, na kousky nasekanou čokoládu.
Těsto nalijeme do předem vymazané formy a pečeme nejprve při 180 °C 25 minut a po zmírnění teploty na 170 °C pečeme dalších 25 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme alespoň 4 hodiny v chladu a pakkrájíme na úhledné kostičky. Jako doplněk se dává na talíř vanilková zmrzlina a čerstvá máta.
Načítám komentáře...