Jablečný hrnečkový moučník
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 3 hrnky
- cukr 2 hrnky
- mléko 1 hrnek
- olej 1 hrnek
- vejce 3 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- cukr vanilkový 1 balení
- skořice 1 lžička (mletá )
- kakao 1 lžíce (prášek )
- jablka 4 kusy (větší )
- tuk (na vymazání plechu)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Postup přípravy
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostky.
Mouku prosejte s práškem do pečiva do mísy a přimíchejte k ní cukry, prášek do pečiva, skořici a kakao. K sypké směsi přidejte vejce rozšlehaná v mléce, olej a vypracujte vláčné těsto. Do něj přimíchejte kostky jablek.
Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Koláč pečte asi 40 minut a špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené. Vychladlý moučník nakrájejte na řezy.
Poznámka k receptu
Koláč můžete ozdobit tenkými pramínky čokoládové a citronové polevy.
Načítám komentáře...