Jahodové řezy
Seznam surovin
- jahody 500 gramů (rozmixované a propasírované)
- jahody 2 hrnky (na plátky + na ozdobu)
- šťáva citronová 2 lžíce
- čokoláda bílá 200 gramů
- želatina 1,3 lžičky (prášková)
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- cukr moučkový 2 lžíce
- piškotový korpus (nebo třená bábovka)
Poleva:
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- čokoláda bílá 100 gramů
- šťáva citronová 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Rozmixované jahody promíchejte s 1 lžící citronové šťávy a dejte stranou.
2. Čokoládu rozehřejte nad párou a promíchejte dohladka. Ve ¼ hrnku vody nechte asi 5 minut nabobtnat želatinu. Promíchejte cca 60 ml smetany s moučkovým cukrem v kastrůlku a prohřejte, až začne mírně bublat. Vlijte k rozpuštěné čokoládě a promíchejte dohladka. Vmíchejte dvě třetiny jahodového pyré, želatinu a zbylou ušlehanou smetanu. Nechte 1 hodinu v chladu. Nakrájené jahody promíchejte s citronovou šťávou a nechte také chladit.
3. Pláty těsta vrstvěte s pěnou, zbylým jahodovým pyré, čokoládovým krémem a nakrájenými jahodami. Vychladlé seřízněte a přelijte polevou (ohřátou smetanu vlijte na čokoládu, změklou promíchejte s citronovou šťávou a solí). Ozdobte jahodami.
Načítám komentáře...