Jogurtové řezy
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 120 gramů
- vejce 4 kusy
- fruktóza 70 gramů
- tuk 70 gramů (rozpuštěný)
- kakao 10 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- smetana na šlehání 2 decilitry (na ozdobu)
Na krém:
- jogurt bílý 500 gramů
- kompot meruňkový 350 gramů (DIA)
- smetana na šlehání 1 decilitr
- fruktóza 60 gramů
- dortové želé žluté 1 balení
- želatina 1,5 lžíce (mletá)
- zavařenina meruňková 1,5 lžíce (DIA)
- vanilková esence 3 kapky
Postup přípravy
Vejce ušleháme s fruktózou do pěny, vmícháme rozehřátý vlažný tuk a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu s vyššími okraji. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 25 minut. Korpus necháme vychladnout a potřeme jej tenkou vrstvou zavařeniny.
Meruňky necháme na sítu odkapat a osušíme je v papírové utěrce. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a pak ji rozpustíme v horké vodní lázni. Jogurt ušleháme s fruktózou, smetanou, vanilkovou esencí a se želatinou a krém rovnoměrně rozetřeme na korpus. Tři meruňky si dáme stranou a zbylé rozložíme na korpus. Vše necháme v lednici 2 hodiny tuhnout.
Želé připravíme podle návodu na obalu, přelijeme jím moučník a necháme jej v lednici 4 hodiny tuhnout. Hotový moučník nakrájíme na řezy a ozdobíme je šlehačkou a kouskem meruňky.
Recept obsahuje 8 918 kJ (bílkoviny 38,2; sacharidy 254 g; tuky 122,7 g)
Načítám komentáře...