Jogurtové řezy II
Seznam surovin
- cukr krupice 200 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 260 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
- voda 10 lžic (vlažná )
- olej 100 mililitrů
- kypřící prášek do pečiva 1 kus
- vejce 4 kusy
- šťáva citronová 1 lžíce
- ovoce 1 sklenice (jakýkoliv kompot)
- jogurt bílý 500 gramů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- mléko 400 mililitrů
- cukr moučkový 70 gramů
- tuk 1 lžíce (na vymazání )
- mouka pšeničná hrubá 1 hrst (na vysypání)
Postup přípravy
Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny a postupně zašlehávejte horkou vodu. Přimíchejte vanilkový cukr, část mouky proseté s práškem do pečiva a olej (postupně ho přimíchávejte). Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh a zamíchávejte ho střídavě se zbytkem mouky do těsta. Vložte do předehřáté trouby a upečte při 180 °C.
Uvařte puding, přimíchejte moučkový cukr a po vychladnutí ho zašlehejte do jogurtu.
Upečený piškot nechte vychladnout, poklaďte ho scezeným kompotovaným ovocem a zalijte jogurtovým pudingem.
Moučník uložte do chladu ztuhnout a potom ho nakrájejte na řezy.
Načítám komentáře...