Kakaovo - jablečné kostky s kávovou polevou

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukr utřete s kakaem a cukrem do pěny. Jablka oloupejte, nastrouhejte nahrubo a smíchejte s moukou. Vmíchejte do žloutkové pěny a nechte 10 minut stát.

Z bílků a lžičky cukru ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do odstátého těsta. Menší pekáček vymažte tukem a vysypte hrubou moukou a vlijte do něj těsto. Povrch uhlaďte a pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Moučník upečte dozlatova a špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečený. (Jablka jsou vlhká, proto musíme těsto pomalu a déle propékat.) Upečený korpus nechte vychladnout.

Krystalový cukr rozmíchejte v kávě a vařte při mírné teplotě 10 - 15 minut. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vlažnou rozmíchejte se změklým máslem dohladka. Potom přilévejte tenkým pramínkem
svařený cukr s kávou a třete, dokud nevznikne hladká a lesklá poleva. Potřete jí korpus a nechte ztuhnout.

Ušlehejte tuhou šlehačku. Moučník nakrájejte na kostky a každou ozdobte kopečkem šlehačky.

Poznámka k receptu

Šlehačku můžete také natřít na celý moučník, a potom ho teprve rozkrájet. Povrch lehce poprašte kakaem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...