Koka řezy
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- vejce 5 kusů
- cukr krupice 200 gramů
- voda 3 lžíce (vlažná)
- olej 3 lžíce
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- čokoládová poleva tmavá
Na krém:
- máslo 200 gramů
- cukr 70 gramů
- sušenky kakaové 1 balení (Koka)
- smetana na šlehání 1 kelímek
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukrem do pěny a postupně přišlehejte teplou vodu. Přidejte olej a směs dobře rozmíchejte. Mouku prosejte a z bílků ušlehejte pevný sníh. Mouku střídavě se sněhem zlehka
vmíchejte do těsta.
Natřete ho na vymazaný a vysypaný plech a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Piškot upečte a nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s cukrem. Rozemleté sušenky zalijte smetanou a potom dobře rozmíchejte s máslovou hmotou.
Krém natřete na vychladlý korpus, pocákejte předem připravenou polevou a nechte v chladu rozležet.
Poznámka k receptu
Polevu můžete ještě posypat strouhaným kokosem nebo barevnou rýží.
Načítám komentáře...