Křehké ořechové řezy
Seznam surovin
- máslo 110 gramů (pokojová teplota+na vymazání formy)
- ořechy vlašské 1/2 hrnku
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- sůl 1/4 lžičky
- cukr moučkový 1/4 hrnku (+3 lžíce)
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
Postup přípravy
1. Otevírací koláčovou formu o průměru 25 cm vymažte máslem. Opražené ořechy najemno umelte a v míse promíchejte s moukou a se solí. V robotu s hnětacími nástavci utřete máslo s cukrem a vanilkou do světlé a nadýchané pěny. Postupně k ní zatřete moučnou směs, aby vzniklo stejnorodé těsto, ale nepřešlehejte ho.
2. Těsto přesuňte do připravené formy, položte na ně potravinovou fólii, přes kterou ho stejnoměrně vymačkejte do formy (tak se nebude lepit na prsty). Dejte do chladničky, až těsto ztuhne. Sejměte fólii a ostrým nožem nakrájejte syrové těsto na 8 dílů.
3. Troubu předehřejte na 150 °C. Teď ještě v pravidelných intervalech těsto propíchejte. Vložte do trouby a pečte, až bude těsto pevné a světle zlatohnědé, asi 40 až 45 minut. Přesuňte i s formou na mřížku, znovu těsto prořízněte a propíchejte. Nechte vychladnout.
Načítám komentáře...