Krémeše
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- mléko 1 litr
- cukr 10 dekagramů
- vejce 1 kus
- cukr vanilkový 1 balení
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme a upečeme zněj dvě stejně velké placky. Necháme vychladnout.
Část mléka scukrem uvedeme do varu a ve zbytku rozmícháme puding se žloutkem a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka. Do ještě teplého krému vmícháme tuhý sníh.
Krém natřeme na jeden zplátů. Druhý plát pokrájíme na čtverce nebo obdélníky velikosti porcí a poklademe snimi krém.
Recept na domácí listové těsto najdete zde
Poznámka k receptu
Pro lepší dojem secesního stylu, můžeme přidat před podáváním ještě šlehačku nebo horní placku ozdobit čokoládou.
Načítám komentáře...