Krémové řezy s ovocem
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- cukr 100 gramů
- sůl 1 špetka
- cukr vanilkový 1/2 balení
- mouka pšeničná polohrubá 120 gramů
- voda 3 lžíce (studená)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- ovoce 4 hrsti (čerstvé, na ozdobu)
- tuk (na vymazání )
- smetana na šlehání (na ozdobu)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Na krém:
- mléko 125 mililitrů
- cukr moučkový 100 gramů
- cukr vanilkový 1/2 balení
- žloutek 2 kusy (syrový)
- jogurt bílý 120 gramů
- pudinkový prášek vanilkový 1/2 balení
Postup přípravy
Z vajec a cukru ušlehejte pěnu, přidejte vanilkový cukr.
Z bílků a soli ušlehejte sníh, pomalu přišlehejte studenou vodu, až je sníh tuhý a lesklý.
Mouku prosijte s práškem do pečiva a lehce vmíchejte střídavě se sněhem do žloutkové pěny. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech (nebo do dortové formy) a v předeřáté troubě upečte při 180°C. Upečený piškot nechte vychladnout.
V mléce rozmíchejte pudingový prášek a uvařte puding. Během vaření do něj vmíchejte žloutky a cukry. Puding nechte za občasného míchání vychladnout. Pak do něj postupně vmíchejte jogurt (můžete podle chuti přisladit).
Piškot překrojte na půl (dortový prokrojte), natřete na jednu polovinu část krému a přiklopte druhou polovinou. Zakrojte zaoblené okraje do rovna a povrch potřete druhou částí krému. Obložte nakrájeným ovocem. Moučník dejte do chladna ztuhnout.
Ušlehejte hustou šlehačku a před podáváním s ní ozdobte řezy.
Načítám komentáře...