Kudláčkovic řezy
Seznam surovin
- sušenky máslové 300 gramů (Esíčka)
- cukr 100 gramů
- káva 7 lžic (silná, vychladlá)
- kakao 3 lžíce
- rum 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- kakao 1 lžíce (na posypání)
Na náplň:
- cukr krupice 100 gramů
- máslo 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
Postup přípravy
Sušenky umeleme nebo rozsekáme najemno. V míse je smícháme s cukrem, rumem, kakaem a kávou a vypracujeme vláčnou hmotu, kterou necháme asi 20 minut proležet.
Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo vyšleháme s krupicovým a vanilinovým cukrem.
Odleželé těsto rozdělíme na třetiny a jednu lehce rozválíme na pomoučeném válu. Vhodnou formu vyložíme fólií, vložíme do ní rozválený plát a umačkáme ho až do stran ve vrstvě silné asi 3 mm. Potřeme ho polovinou náplně, překryjeme druhou rozválenou částí těsta, opět ji potřeme zbylou náplní a zakryjeme ji poslední rozválenou částí těsta. Povrch posypeme kakaem a vše necháme odležet nejméně do druhého dne. Před podáváním nakrájíme pláty na řezy.
Načítám komentáře...