Makové medové řezy

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Prosátou mouku smíchejte se solí, s vanilkovým cukrem a mákem. Přidejte na kostky pokrájené, mírně povolené máslo, vejce, med a mléko a vše rychle zpracujte na hladké a tvárné těsto (je velmi podobné křehkému a dlouhým zpracováváním by se máslo takzvaně spařilo a těsto by se lepilo).

2. Těsto rozdělte na tři díly, které následně rozválejte na tenké placky.

3. První placku položte na plech pokrytý pečicím papírem a potřete náplní smíchanou z uvedených surovin (cukr můžete vynechat, méně sladká povidla pěkně odpíchnou chuť těsta). Překryjte druhou plackou, opět potřete náplní a nakonec překryjte třetím dílem.

4. Povrch koláče potřete vajíčkem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 40 až 45 minut.

Poznámka k receptu

Med je nejstarším sladidlem na světě a tomuto křehkému koláči dodává vůni podobnou perníku.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...