Míša řezy
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- cukr 5 lžic
- mouka pšeničná polohrubá 1/2 hrnku
- kakao 3 lžíce
- voda 2 lžíce (horká)
- olej 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- šťáva citronová 1 lžička
- tuk (na vymazání plechu)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Na polevu:
- čokoláda na vaření 100 gramů
- tuk ztužený (100%) 4 lžíce
Na náplň:
- tvaroh měkký 500 gramů (bez tuku)
- máslo 250 gramů
- cukr 3/4 hrnku
- cukr vanilkový 1 balení (lze vynechat)
- rum 3 lžíce
Postup přípravy
Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme v míse s cukrem, přidáme olej a horkou vodu a pak do hmoty postupně přimícháme mouku s prosátým kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 15 - 18 minut.
V míse utřeme změklé máslo s tvarohem a oběma druhy cukru a krém po kapkách ochutíme rumem. Vychladlý plát potřeme připraveným krémem a necháme 20 minut vychladit.
Mezitím rozpustíme na kousky nakrájenou čokoládu a tuk v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a promícháme. Polevou přelijeme vychlazený moučník, rovnoměrně ji rozetřeme a opět necháme vychladit.
Před podáváním moučník nakrájíme ostrým nožem na kostky.
Načítám komentáře...