Morkové řezy
Seznam surovin
- hovězí kosti 1 kilogram (cca)
- mandle 140 gramů (lupínky)
- cukr krupice 140 gramů
- třešňovice 50 mililitrů (+skořice celá)
- vanilka 1 lžička (vanilla burboun-prášek)
- chléb toastový 6 kusů (nakrájený na kostičky)
- máslo 4 lžíce (rozpuštěné)
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- žloutek 4 kusy
- smetana 400 mililitrů (31%)
- citronová kůra 1 lžička (nastrouhaná)
- cukr moučkový 100 gramů
- máta (čerstvá na ozdobení)
Postup přípravy
Postup: Kosti s morkem pečeme na 80°C cca 30 minut. Pomocí jídelního nože vyjmeme morek z kostí a necháme zchladnout. Pokud chceme kosti využít na servírování, tak je musíme vyvařit několikrát v octové vodě a vydrhnout kartáčkem. Vychladlý morek rozmixujeme s mandlemi, skořicí, cukrem a slivovicí do zesvětlení. Žemli nakrájíme na kostičky pečeme dozlatova. Opečené kostičky poté namáčíme do směsi smetany, citronové kůry, moučkového cukru, žloutku a vanilky. Nasáté kostičky plníme dospod kosti cca 1/4 nebo zapékací mističky, přidáme směs z morku a opět namočené kostičky. Před expedicí zapékáme při 180°C cca 8 minut (záleží dle velikosti, morek se musí zatáhnout). Při expedici poprášíme moučkovým cukrem a dekorujeme čerstvými lístky máty.
Načítám komentáře...