Morkové řezy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Postup: Kosti s morkem pečeme na 80°C cca 30 minut. Pomocí jídelního nože vyjmeme morek z kostí a necháme zchladnout. Pokud chceme kosti využít na servírování, tak je musíme vyvařit několikrát v octové vodě a vydrhnout kartáčkem. Vychladlý morek rozmixujeme s mandlemi, skořicí, cukrem a slivovicí do zesvětlení. Žemli nakrájíme na kostičky pečeme dozlatova. Opečené kostičky poté namáčíme do směsi smetany, citronové kůry, moučkového cukru, žloutku a vanilky. Nasáté kostičky plníme dospod kosti cca 1/4 nebo zapékací mističky, přidáme směs z morku a opět namočené kostičky. Před expedicí zapékáme při 180°C cca 8 minut (záleží dle velikosti, morek se musí zatáhnout). Při expedici poprášíme moučkovým cukrem a dekorujeme čerstvými lístky máty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...