Nepovedené řezy
Seznam surovin
- sušenky 240 gramů (cereální, drcené)
- mandle 120 gramů (jemně nasekané)
- kokos 120 gramů (mletý)
- máslo 120 gramů
- piškoty 100 gramů (mleté)
- ovesné vločky 80 gramů (mleté)
- cukr 70 gramů
- kakao 4 lžíce
- vejce 1 kus
Na polevu:
- cukr 180 gramů
- máslo 60 gramů (změklé)
- smetana na šlehání 1/3 decilitru
- mléko zahuštěné (kondenzované) 1 lžíce
- pudinkový prášek 2 lžičky (vanilkový)
Postup přípravy
V kastrolu přivedeme k varu máslo s kakaem a cukrem. Odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehané vejce a mícháme do zhoustnutí (je-li potřeba, postavíme kastrol opět nad oheň). Pak přidáme mandle a kokos. Přidáme drcené cereální sušenky, mleté piškoty a vločky a hmotu dobře promícháme vařečkou a pak rukou.
V míse důkladně rozmícháme cukr se změklým máslem, smetanou, kondenzovaným mlékem a vanilkovým pudinkovým práškem, až vznikne hladká krémová poleva.
Připravené těsto rozetřeme do pekáčku nebo na hlubší plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dáme péct. Po 5 minutách na těsto rozetřeme připravenou polevu a pečeme dalších asi 25 minut.
Upečený, částečně zchladlý plát ihned nakrájíme na malé čtverečky a necháme zcela vychladnout.
Poznámka k receptu
Vůbec nevadí, když vám poleva při krájení řezů popraská. Jmenují se přece “nepovedené”.
Načítám komentáře...