Opilé kokosové řezy
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr moučkový 150 gramů
- voda 4 lžíce (horká)
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
- kokos (hoblinky na ozdobu)
Na náplň:
- kokos 200 gramů (strouhaný)
- mléko 300 mililitrů
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- máslo 200 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- kakao 1 lžíce (prášek)
- káva 2 lžíce (instantní)
- rum hnědý - tuzemský 3 lžíce (40%)
Postup přípravy
Žloutky našlehejte s polovinou cukru a horkou vodou do husté pěny.
Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbylý cukr a společně s prosetou moukou smíchanou s práškem do pečiva ho vmíchejte do žloutkové směsi.
Těsto rozetřete na tukem vytřený a moukou posypaný plech, vložte do předehřáté trouby na 190°C, upečte dozlatova (asi 30 minut) a nechte vychladnout.
Mezitím zalijte (spařte) kokos vroucím mlékem, mléko sceďte a nechte vychladnout. Z vychladlého mléka, kávy a mouky uvařte hustou kaši, kterou nechte vychladnout.
Změklé máslo utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, po částech do ní zašlehejte kakao, kaši, kokos a rum. Vychladlý korpus potřete krémem a nechte v chladu zatuhnout.
Načítám komentáře...