Ořechový dezert se šlehačkou
Seznam surovin
- bílek 7 kusů
- žloutek 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 5 lžic
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- ořechy vlašské 7 lžic (mleté )
- smetana na šlehání 400 mililitrů
- ořechy vlašské (mleté, na posypání)
- čokoláda (strouhaná, na posypání)
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- cukr 7 lžic
Na krém:
- mléko 500 mililitrů
- cukr moučkový 200 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- žloutek 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 3 lžíce (vrchovaté)
- máslo 250 gramů
Postup přípravy
Bílky s cukrem ušlehejte do hustého sněhu. Přišlehejte postupně žloutky. Prosetou mouku s práškem do pečiva a ořechy zlehka vmíchejte do hmoty. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného
plechu s vyšším okrajem a vložte do trouby vyhřáté na 180° C.
Moučník upečte a nechte vychladnout. Z mléka, žloutků a polohrubé mouky uvařte hustou kaši, vmíchejte do ní vanilkový cukr a za občasného míchání ji nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a postupně do zašlehejte kaši.
Krémem natřete vychladlý korpus. Ušlehejte tuhou šlehačku, natřete ji na krém, posypte ořechy a nastrouhanou čokoládou a uložte do chladu, aby moučník ztuhl. Potom nakrájejte na řezy.
Načítám komentáře...