Ostružinovo-malinové trojúhelníčky
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- cukr krupice 90 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 90 gramů
- kakao 25 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- olej 2 lžíce
Na náplň:
- tvaroh měkký 400 gramů
- smetana na šlehání 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- ostružiny 100 gramů
- maliny 100 gramů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- želatina 10 plátků
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s olejem, krupicovým a vanilinovým cukrem do pěny (nejlépe šlehačem nebo v mixéru). Zlehka do ní po částech přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto. Asi třetinu těsta odebereme do misky, promícháme ji s kakaem a toto tmavé těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vidličkou nebo speciální zoubkovanou stěrkou do těsta utvoříme vlnovky a těsto necháme v mrazáku ztuhnout. Pak na něj naneseme světlé těsto, stejnoměrně ho rozetřeme a vše upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C (asi 10 - 15 minut). Upečený plát těsta překlopíme na čistý papír na pečení a necháme vychladnout.
Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody a pak ji rozpustíme podle návodu na obalu. V misce rozmícháme metličkou měkký tvaroh s oběma druhy cukru, přidáme rozpuštěnou želatinu, promícháme a zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Část ostružin a malin rozehřejeme (nejlépe v mikrovlnné troubě), rozmícháme na kaši a vmícháme ji do krému.
Z vychladlého plátu stáhneme horní papír, na kterém se těsto peklo, a plát nakrájíme na 3 široké pruhy. Trojúhelníkovou formu vyložíme mikroténovou fólií, boky formy vyložíme dvěma pláty a formu naplníme do půlky pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou připravenou náplní. Doprostřed rozložíme v pruhu těsně vedle sebe zbylé ostružiny a maliny, formu doplníme zbylým krémem, povrch uhladíme a zakryjeme třetím pruhem upečeného těsta. Vše zakryjeme fólií, necháme v chladu ztuhnout a před podáváním opatrně vyjmeme z formy, odstraníme fólii a nakrájíme na řezy.
Načítám komentáře...