Ostružinovo-malinové trojúhelníčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s olejem, krupicovým a vanilinovým cukrem do pěny (nejlépe šlehačem nebo v mixéru). Zlehka do ní po částech přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto. Asi třetinu těsta odebereme do misky, promícháme ji s kakaem a toto tmavé těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vidličkou nebo speciální zoubkovanou stěrkou do těsta utvoříme vlnovky a těsto necháme v mrazáku ztuhnout. Pak na něj naneseme světlé těsto, stejnoměrně ho rozetřeme a vše upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C (asi 10 - 15 minut). Upečený plát těsta překlopíme na čistý papír na pečení a necháme vychladnout.

Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody a pak ji rozpustíme podle návodu na obalu. V misce rozmícháme metličkou měkký tvaroh s oběma druhy cukru, přidáme rozpuštěnou želatinu, promícháme a zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Část ostružin a malin rozehřejeme (nejlépe v mikrovlnné troubě), rozmícháme na kaši a vmícháme ji do krému.

Z vychladlého plátu stáhneme horní papír, na kterém se těsto peklo, a plát nakrájíme na 3 široké pruhy. Trojúhelníkovou formu vyložíme mikroténovou fólií, boky formy vyložíme dvěma pláty a formu naplníme do půlky pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou připravenou náplní. Doprostřed rozložíme v pruhu těsně vedle sebe zbylé ostružiny a maliny, formu doplníme zbylým krémem, povrch uhladíme a zakryjeme třetím pruhem upečeného těsta. Vše zakryjeme fólií, necháme v chladu ztuhnout a před podáváním opatrně vyjmeme z formy, odstraníme fólii a nakrájíme na řezy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...