Piškotové řezy
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr 120 gramů
- mouka pšeničná hladká 120 gramů
- cereálie 70 gramů (kuličky s čokoládovou příchutí, smíchané s 2 lžícemi rozpuštěného másla)
- sůl 1 špetka
Na krém:
- pomeranče 2 kusy
- kiwi 2 kusy
- tvaroh měkký 250 gramů
- termix 1 kus (vanilkový)
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
Kuličky promícháme s rozpuštěným máslem, vložíme na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C a občas promícháme.
V míse vyšleháme žloutky s vodou a dvěma třetinami cukru do světle žluté pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Přidáme k němu zbylý cukr a dále šleháme, až je sníh tuhý a tvoří špičky. Část sněhu vmícháme do žloutkové pěny a pak lehkým převracením sněhu a žloutkové pěny vmícháme zbylý sníh. Nakonec opatrně vmícháme mouku a připravené kuličky, těsto nalijeme do pekáčku vyloženého papírem na pečení, vložíme od trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme 20 minut dozlatova.
Měkký tvaroh rozbalíme a vložíme do mísy (v tomto případě je vhodný tvaroh balený ve vaničce, který není tak tuhý). Přidáme vanilkový termix, dobře rozmícháme a podle chuti přisladíme.
Z kiwi okrájíme ostrým nožem slupku a dužninu nakrájíme na plátky. Z pomerančů také okrájíme kůru, dužninu zbavíme bílých vláken a nakrájíme ji ostrým nožem na plátky.
Upečený korpus necháme vychladnout, potřeme ho krémem a poklademe ovocem. Vše nakrájíme na řezy a podáváme ihned.
Poznámka k receptu
Tento moučník podávejte ihned, protože kiwi ve spojení s tvarohem po delší době vytváří hořkou chuť. Pokud chcete moučník podávat až později, ozdobte jednotlivé řezy krémem a ovocem až před podáváním nebo nahraďte kiwi jiným druhem ovoce.
Načítám komentáře...