Piškotové řezy Božena
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- cukr 300 gramů
- jablka 300 gramů (nastrouhaná)
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- kakao 3 lžíce
- tuk 125 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Na nádivku:
- piškotové drobečky 300 gramů (nebo sušenky Esíčka)
- máslo 250 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- jablka 3 kusy
- rum 3 lžíce
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
Postup přípravy
Vejce utřete s cukrem a kakaem do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a spolu s nastrouhanými jablky vmíchejte do hmoty. Přidejte rozehřátý tuk a vypracujte vláčné těsto. Rozetřete ho na vymazaný a vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 180° C.
Oloupejte 3 jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte nebo nastrouhejte a rozvařte na kaši. Nechte ji vychladnout, přimíchejte do ní mleté piškoty nebo sušenky a rum. Změklé máslo utřete s cukrem a smíchejte s jablečnou hmotou.
Upečený a vychladlý korpus potřete nádivkou a nechte v chladu ztuhnout. Potom potřete povrch předem připravenou polevou a nechte opět v chladu rozležet.
Načítám komentáře...