Piškotové řezy s krémem a brusinkami
Seznam surovin
- brusinky 200 gramů (sušené)
- moučka kukuřičná (škrob) 50 gramů
- vejce 4 kusy
- cukr 150 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- voda 4 lžíce
- sůl
Na náplň:
- mouka pšeničná polohrubá 40 gramů
- tvaroh 250 gramů (polotučný)
- mléko 2,5 decilitru
- cukr 100 gramů
- máslo 200 gramů
Na ozdobu:
- máta 1 hrst (lístky)
- višně kandované 1 hrst
Postup přípravy
Žloutky vyklepneme do mísy, přidáme vodu, dvě třetiny cukru a směs vyšleháme do pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme dopevna, přidáme zbylý cukr a vyšleháme dotuha. Mouku promícháme s kukuřičnou moučkou a postupně ji vmícháváme společně se sněhem do vyšlehaných žloutků. Hmotu nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem ve vrstvě asi 4 cm silné a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme dozlatova 20 minut.
V kastrůlku smícháme studené mléko s moukou, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme a necháme zchladnout. V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny a po částech ji zapracujeme do vychladlé kaše. Nakonec do krému přišleháme po částech tvaroh.
Korpus rozřízneme na dva pláty. Spodní potřeme tence krémem a zakryjeme druhým plátem. Zbytkem krému potřeme povrch i okraje a ty obsypeme jemně nasekanými brusinkami. Nakonec ozdobíme kandovanými višněmi a čerstvými lístky máty nebo meduňky.
Načítám komentáře...