Pomerančový chlebíček

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Měkké máslo utřeme za postupného přisypávání cukru a vanilinového cukru do pěny. Vešleháme vejce a jemně nastrouhanou kůru z pomeranče a citronu a po lžících vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy na chlebíček, upečeme při 180 °C a necháme vychladnout.

Čerstvě uvařený hustý pudink necháme za stálého míchání vychladnout, vmícháme do něj rum, vanilinový cukr a na závěr lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.

Vychladlý korpus nakrájíme na plátky, na polovinu z nich rozdělíme náplň a poklademe ji nakrájenými jahodami. Přiklopíme je zbylými plátky, ozdobíme šlehačkou a zbylými jahodami a podáváme co nejdříve.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...