Pomerančový chlebíček
Seznam surovin
- máslo 170 gramů (měkké)
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- cukr 150 gramů
- vejce 3 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- moučka škrobová 25 gramů
- pomerančová kůra (nastrouhaná z 1/2 pomeranče)
- citronová kůra (nastrouhaná ze 1/4 citronu)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- smetana na šlehání (na ozdobení)
- jahody (na ozdobení)
Na náplň:
- jahody 350 gramů
- pudink 300 gramů (vanilkový, čerstvě uvařený)
- smetana na šlehání 300 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- rum 2 lžíce
Postup přípravy
Měkké máslo utřeme za postupného přisypávání cukru a vanilinového cukru do pěny. Vešleháme vejce a jemně nastrouhanou kůru z pomeranče a citronu a po lžících vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučkou. Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy na chlebíček, upečeme při 180 °C a necháme vychladnout.
Čerstvě uvařený hustý pudink necháme za stálého míchání vychladnout, vmícháme do něj rum, vanilinový cukr a na závěr lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Vychladlý korpus nakrájíme na plátky, na polovinu z nich rozdělíme náplň a poklademe ji nakrájenými jahodami. Přiklopíme je zbylými plátky, ozdobíme šlehačkou a zbylými jahodami a podáváme co nejdříve.
Načítám komentáře...