Pomerančový „srnčí hřbet“

Seznam surovin

Na sirup:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky s polovinou cukru a pomerančovou kůrou utřete do pěny.

Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh, do něhož nakonec zašlehejte zbylý cukr. Třetinu sněhu opatrně vmíchejte do žloutkové směsi spolu s piškoty, moukou, mandlemi a máslem. Zbytkem sněhu těsto velmi opatrně nadlehčete.

Formu na srnčí hřbet vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a naplňte těstem. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 30–35 minut.

Mezitím připravte sirup. Do kastrůlku dejte nastrouhanou kůru, pomerančovou šťávu a cukr. Svařte na mírném plameni na poloviční množství.

Hotový koláč nechte chvíli zchladnout ve formě, pak ho vyklopte na mřížku a potírejte sirupem, aby pořádně nasákl.

Ve vodní lázni rozehřejte fondán spolu s pomerančovým likérem a potřete jím povrch koláče (pokud je směs příliš hustá, rozřeďte ji trochou pomerančové šťávy). Než poleva zatuhne, ozdobte povrch kandovanou pomerančovou kůrou a nasekanými mandlemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...