Pudingové řezy s ovocem
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- cukr krupice 6 lžic
- olej 3 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 8 lžic
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- marmeláda 1 sklenice (pomerančová)
- ovocné želé 1 kus
- cukr krupice 2 lžíce
- rum 1 lžíce
- máslo 50 gramů
- pomeranče 1 kus
- hroznové víno
- pudinkový prášek vanilkový 2 balíčky
Postup přípravy
Žloutky s cukrem ušlehejte do husté pěny, vmíchejte olej, střídavě přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rozetřete na vymazaný a vysypaný plech nebo velkou dortovou formu, vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte.
Mezitím svařte z mléka, vanilkových pudingů a 2 lžic cukru hustý puding. Do horkého pudingu vmíchejte máslo a rum a za stálého míchání vychlaďte.
Vychladlý korpus překrojte, potřete marmeládou, krémem a spojte, povrch přetřete marmeládou a krémem, rozložte na něj očištěné a nakrájené ovoce a přelijte dortovým želé připraveným podle návodu.
Načítám komentáře...