Pudinkové řezy s oky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- cukr moučkový 250 gramů
- vejce 6 kusů
- olej 100 mililitrů
- voda 100 mililitrů (vlažná)
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- kakao 1 lžíce
- mléko 1 litr
- pudinkový prášek jahodový 2 balíčky (nebo malinový)
- cukr krystal 6 lžic
- smetana zakysaná 2 kelímky
- cukr vanilkový 2 balíčky
- skořice 1 lžíce (nebo strouhaná čokoláda)
Postup přípravy
Z mléka, krystalového cukru a pudingových prášků uvařte hladký puding.
Utřete do pěny vejce a cukr, postupně přidávejte vodu a olej a ušlehejte dohladka. Přimíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva. Dvě třetiny těsta vlijte na plech (s vyšším okrajem) vyložený pečicím papírem. Do zbylé třetiny přimíchejte kakao a nalijte na těsto. Navrch opatrně vlijte uvařený puding a plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Moučník upečte a nechte vychladnout (při pečení by v něm měly vzniknout oka).
Zakysanou smetanu utřete s vanilkovým cukrem a krém rozetřete na vychladlý moučník. Povrch lehce posypte skořicí nebo struhanou čokoládou a koláč uložte do chladu, aby ztuhl.
Načítám komentáře...