Řezy ála Banánky v čokoládě

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, mouku, kakao, mléko, prášek do pečiva, najemno nastrouhanou čokoládu a vše vyšleháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme ušlehaný sníh. Vzniklé těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200° C dle potřeby.
Na vychladlý korpus rozetřeme již připravenou šlehačku smíchanou se želatinou a poklademe banány nakrájenými na kolečka, která do šlehačky trochu vtlačíme. Znovu vložíme do ledničky do ztuhnutí šlehačky.
Výsledný efekt polijeme čokoládovou polevou, kterou stejnoměrně rozetřeme a necháme hodinu vychladnout v lednici.

Čokoládová poleva: Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, poté přidáme tuk, smetanu a vodu a mícháme do lesknoucí se jemné hmoty.

Šlehačka: Šlehačku vyšleháme v kulaté míse, přidáme želatinu, med, extrakt a vše pomalu vyšleháme.

Poznámka k receptu

Při použití poloviny čokoládové polevy můžeme šlehačku jen lehce přelít. Čokoláda v tomto případě bude hrát i okrasnou roli.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...