Řezy ála Banánky v čokoládě
Seznam surovin
Na těsto:
- vejce
- cukr
- mouka pšeničná polohrubá
- olej
- kakao
- mléko
- kypřící prášek do pečiva
- čokoláda
- tuk (na vymazání formy)
- mouka (na vysypání formy)
Na krém:
Na čokoládovou polevu:
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, mouku, kakao, mléko, prášek do pečiva, najemno nastrouhanou čokoládu a vše vyšleháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme ušlehaný sníh. Vzniklé těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200° C dle potřeby.
Na vychladlý korpus rozetřeme již připravenou šlehačku smíchanou se želatinou a poklademe banány nakrájenými na kolečka, která do šlehačky trochu vtlačíme. Znovu vložíme do ledničky do ztuhnutí šlehačky.
Výsledný efekt polijeme čokoládovou polevou, kterou stejnoměrně rozetřeme a necháme hodinu vychladnout v lednici.
Čokoládová poleva: Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, poté přidáme tuk, smetanu a vodu a mícháme do lesknoucí se jemné hmoty.
Šlehačka: Šlehačku vyšleháme v kulaté míse, přidáme želatinu, med, extrakt a vše pomalu vyšleháme.
Poznámka k receptu
Při použití poloviny čokoládové polevy můžeme šlehačku jen lehce přelít. Čokoláda v tomto případě bude hrát i okrasnou roli.
Načítám komentáře...