Řezy Rafaela Escalony
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr moučkový 150 gramů
- voda 6 lžic (studená)
- ořechy vlašské 10 gramů (mleté)
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- káva 1 lžička (instantní)
- zavařenina rybízová
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
Na krém:
- máslo 250 gramů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- káva 2 lžičky (instantní)
- mléko 1/2 litru
- cukr moučkový 100 gramů
Postup přípravy
Žloutky ze dvou vajec oddělíme od bílků. Bílky ušleháme, zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a dvěma lžícemi vody do pěny. Postupně přidáváme vodu, mleté ořechy, kávu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a ušlehané bílky. Zlehka promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi patnáct minut.
Krém: půl litru mléka přivedeme k varu, přidáme 1 - 2 lžičky Nescafé, necháme rozpustit, pak vmícháme pudingový prášek a za stálého míchání přivedeme do varu. Po zhoustnutí odstavíme z plotny a necháme vychladnout. V misce rozmícháme máslo s cukrem a vychladlý kávový puding do másla zamícháme.
Upečený piškot pomažeme ještě horký marmeládou a navrch krémem. Servírujeme po vychladnutí.
Načítám komentáře...