Řezy s broskvovou náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vodu s máslem a solí uveďte do varu a najednou vsypte všechnu prosetou mouku. Míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby. Nádobu s těstem odstavte a postupně vmíchejte vejce.

Těsto natřete na plech vyložený pečicím papírem, pokropte ho vodou a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 200°C asi 12 minut. Upečené těsto nechte vychladnout.

Broskve dobře omyjte (můžete je i oloupat) a nakrájejte na malé kousky. (Kompotované nechte okapat a nakrájejte, šťávu zachyťte). Zahřejte v kastrůlku 5 lžic šťávy z kompotu (nebo sirup s vodou).

Želatinu namočte podle návodu, vyždímejte, vložte do kastrůlku a rozpusťte v zahřáté tekutině. Hmotu smíchejte s nakrájeným ovocem a dejte vychladit.

Ze smetany, ztužovače a cukrů ušlehejte pevnou šlehačku.

Upečený plát nakrájejte na tři pruhy. Dva pruhy poklaďte ovocnou směsí, potřete šlehačkou, položte na sebe a přikryjte posledním pruhem těsta.

Povrch pocukrujte a moučník nakrájejte na řezy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...