Řezy s broskvovou náplní
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- voda 250 mililitrů
- vejce 5 kusů
- máslo 65 gramů
- sůl
Na náplň:
- broskve 500 gramů (čerstvé nebo kompotované)
- želatina 6 plátků
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- ztužovač šlehačky 1 balení
- cukr 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balení
- cukr moučkový 2 lžíce (na ozdobu)
Postup přípravy
Vodu s máslem a solí uveďte do varu a najednou vsypte všechnu prosetou mouku. Míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby. Nádobu s těstem odstavte a postupně vmíchejte vejce.
Těsto natřete na plech vyložený pečicím papírem, pokropte ho vodou a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 200°C asi 12 minut. Upečené těsto nechte vychladnout.
Broskve dobře omyjte (můžete je i oloupat) a nakrájejte na malé kousky. (Kompotované nechte okapat a nakrájejte, šťávu zachyťte). Zahřejte v kastrůlku 5 lžic šťávy z kompotu (nebo sirup s vodou).
Želatinu namočte podle návodu, vyždímejte, vložte do kastrůlku a rozpusťte v zahřáté tekutině. Hmotu smíchejte s nakrájeným ovocem a dejte vychladit.
Ze smetany, ztužovače a cukrů ušlehejte pevnou šlehačku.
Upečený plát nakrájejte na tři pruhy. Dva pruhy poklaďte ovocnou směsí, potřete šlehačkou, položte na sebe a přikryjte posledním pruhem těsta.
Povrch pocukrujte a moučník nakrájejte na řezy.
Načítám komentáře...