Řezy s čokoládovým sněhem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- máslo 130 gramů
- cukr 110 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- vejce 1 kus
- zázvor 30 gramů (čerstvý, nastrouhaný)
- kakao 1 lžíce
- droždí 5 gramů
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na polevu:
Postup přípravy
V míse smícháme obě mouky s kakaem. Droždí rozetřeme se špetkou cukru a necháme stát. Zbylý cukr vyšleháme v misce s vejcem, přidáme změklé máslo, směs mouky s kakaem, štávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, rozetřené droždí a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát odpovídající velikosti plechu a opatrně ho přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 10 minut.
Mezitím připravíme polevu. Bílky ušleháme se špetkou soli do pevna, přišleháme cukr a na závěr přimícháme rozpuštěné zchladlé máslo s kakaem. Polevu rozetřeme na upečené těsto na plechu a pečeme ještě 10 minut.
Upečený plát necháme částečně zchladnout, pak ho nakrájíme na malé řezy, naskládáme je do uzavíratelných krabiček a necháme rozležet v chladu a temnu.
Načítám komentáře...