Řezy s jahodovou šlehačkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- vejce 3 kusy
- cukr krystal 75 gramů
- cukr vanilkový 1/2 balení
Na náplň:
- smetana na šlehání 250 gramů
- jahody 10 kusů
- cukr moučkový (podle chuti)
- ztužovač šlehačky (množství podle návodu na obalu)
Na ozdobení:
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku a vanilinový cukr a vzniklé hladké těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečme asi 15 minut. Upečený plát necháme vychladnout a pak ho podélně rozkrojíme na dva pláty.
Smetanu ušleháme se ztužovačem do tuha. Jahody promícháme s moučkovým cukrem, rozmixujeme a zlehka vmícháme do šlehačky.
Oba vychladlé pláty potřeme vrstvou jahodové pěny, položíme je na sebe a necháme ztuhnout v chladu.
Nakonec pláty nakrájíme na širší pásy, které dozdobíme bílou šlehačkou, ostrým nožem je nakrájíme na malé řezy a každý ozdobíme nakrájenou jahodou a meduňkou.
Načítám komentáře...