Řezy s rumovou polevou
Seznam surovin
- cukr 250 gramů
- máslo 250 gramů (nebo Hera )
- mouka pšeničná hrubá 250 gramů
- vejce 5 kusů
- kakao 50 gramů
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- cukr moučkový 300 gramů (na polevu)
- rum 4 lžíce (na polevu)
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukrem, změklým tukem a kakaem do pěny.Postupně zapracujte prosetou mouku a nakonec vmíchejte pevný sníh z bílků. Těsto natřete na vymazaný a vysypaný plech a upečte při 180°C.
Moučkový cukr utřete s rumem dohladka a polevou potřete vychladlý korpus.
Nechte zaschnout a potom nakrájejte na řezy.
Poznámka k receptu
Do těsta můžete také vetřít lžíci rumu.
Načítám komentáře...