Řezy z kynutého těsta s hruškami a mákem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z droždí, 100 ml vlahého mléka, lžíce cukru a lžíce mouky nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte 2 lžíce cukru, kvásek, 200 ml vlahého mléka, žloutek, špetku soli a vypracujte vláčné těsto, které zakryté mísu utěrkou nechte asi půl hodiny nakynout.

Namočenou rukou rozetřete těsto na vymazaný plech a nechte ještě chvíli kynout.

Mák nasypte do vroucího zbytku mléka, přimíchejte zbytek cukru, vanilkový cukr, citronovou kůru, skořici a zahustěte podle potřeby piškotovými drobečky.

Makovou hmotu natřete na těsto, poklaďte nakrájenými hruškami (a mandlovými lupínky). Pak již necháme péci při teplotě 180°C cca 35 - 40 mniut.

Poznámka k receptu

Místo mandlových lupínků lze hrušky posypat drobenkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...