Rychlé angrešťové řezy
Seznam surovin
- mléko 150 mililitrů
- Hera 100 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 180 gramů
- kakao 1 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- angrešt 400 gramů (čerstvý nebo kompotovaný)
- čokoládová poleva tmavá 1 balení (na potření)
- ořechy vlašské 1 hrst (na posypání)
Postup přípravy
Vejce utřete s cukrem a kakaem. Mléko s tukem zahřejte a vlažné přimíchejte k vaječné hmotě.
Mouku s práškem prosijte, přidejte ke směsi a umíchejte vláčné těsto. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech a poklaďte očištěným nebo okapaným angreštem.
Dejte do předem vyhřáté trouby a upečte při 180°C. Vychladlý koláč potřete čokoládovou polevou a posypte nasekanými ořechy.
Načítám komentáře...