Slavnostní čokoládové řezy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- mléko 3 lžíce
- vejce 5 kusů
- Hera 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- tvaroh měkký 750 gramů
- kakao 5 lžic (prášek)
- cukr moučkový 300 gramů
- cukr krupice 300 gramů
- máslo 120 gramů
- cukr vanilkový 1 lžíce
- voda 5 lžic (na vymazání formy)
- tuk
- moučka škrobová 1 lžíce
Postup přípravy
Z proseté mouky, prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, změklé hery, mléka a 1 žloutku vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a vložte na půl hodiny na mrazák.
Tvaroh utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem, 4 žloutky a škrobovou moučkou. Z 5 bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do tvarohové hmoty.
Polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na vymazaný plech a upravte do roviny. Potřete ho tvarohovou hmotou a na ni nastrouhejte zbylou část těsta. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C a koláč upečte.
Máslo rozehřejte, přidejte k němu krupicový cukr, 4 lžíce kakaa a horkou vodu a umíchejte polevu. Upečený a ještě horký moučník polijte polevou a nechte vychladnout a ztuhnout. Potom nakrájejte na řezy.
Načítám komentáře...