Sušenkové řezy v čokoládě
Seznam surovin
- čokoláda 200 gramů (tmavá nebo mléčná)
- mouka pšeničná polohrubá 180 gramů
- cukr 60 gramů
- máslo 60 gramů
- smetana 1/2 decilitru
- bonbony 20 gramů (mentolové)
- vejce 1/2 kusu
- mléko sušené 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Postup přípravy
Mentolové bonbóny nasypeme do kastrůlku, zalijeme je smetanou, povaříme tak dlouho, dokud se bonbóny nerozvaří, a směs necháme zchladnout. V míse smícháme mouku, cukr, vejce, změklé máslo a sušené mléko, přilijeme mentolovou smetanu a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout.
Připravíme si vhodnou vyšší formu (například obdélníkovou) a vyložíme ji mikrotenovou fólií. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na pláty odpovídající velikosti formy. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, v troubě vyhřáté na 160 °C je upečeme dorůžova a necháme vychladnout.
Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v mikrovlnné troubě nebo v misce ponořené do horké vodní lázně a vrstvičku čokolády nalijeme na dno připravené formy. Položíme na ni upečený plátek těsta, nalijeme na něj další vrstvičku čokolády a takto postupujeme, dokud nenaplníme formu. Vše necháme v chladu ztuhnout a před podáváním necháme pláty asi hodinu při pokojové teplotě lehce povolit, aby nepopraskaly, a teprve pak je nakrájíme na řezy.
Načítám komentáře...