Sváteční ořechové řezy
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- cukr krupice 180 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 130 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- máslo 200 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- kakao 2 lžíce (prášek )
- ořechy vlašské 100 gramů (mleté)
- rum 3 lžíce
- piškoty 1 balení
- čokoládová poleva tmavá
- ořechy 1 hrst (na ozdobu)
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukrem do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Mouku a sníh střídavě zamíchejte do žloutkové pěny. Těsto vylijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu a upečte v troubě vyhřáté na 180°C.
Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem do pěny, přidejte rum, kakao a ořechy a vymíchejte krém. Piškoty rozdrťte na hrubší drobky.
Upečenou a vychladlou placku potřete krémem, posypte piškotovými drobky, polijte čokoládovou polevou a ozdobte ořechovými jádry. Moučník dejte do chladu rozležet a potom nakrájejte na řezy.
Poznámka k receptu
Pokud chcete mít zákusek ještě ořechovější, drcené piškoty smíchejte půl na půl s hrubě posekanými ořechy.
Načítám komentáře...