Tate tatin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtiny.

2. V pánvi nebo ve formě na tarte tatin ohřejte máslo s cukrem a špetkou skořice. Jakmile se vytvoří karamel, naskládejte do něj jablka. Dvě minuty poduste a vršek jablek potřete džemem.

3. Listové těsto vyválejte a vykrojte z něj plát ve velikosti formy či pánve. Jablka těstem přikryjte a propíchejte ho vidličkou, aby se během pečení nenafukovalo. Pečte 20 minut.

4. Po upečení nechte koláč vychladnout ve formě, až pak vyklopte na servírovací podnos.

Poznámka k receptu

Tahle francouzská klasika je rychlá a není zdaleka tak složitá, jak by se mohlo zdát. existují speciální formy na tarte tatin, ale stejně dobře poslouží i pánev s kovovou rukojetí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...