Tate tatin
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- jablka 4 kusy
- cukr 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- skořice 1 špetka
- džem rybízový 2 lžíce (nebo meruňkový džem)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtiny.
2. V pánvi nebo ve formě na tarte tatin ohřejte máslo s cukrem a špetkou skořice. Jakmile se vytvoří karamel, naskládejte do něj jablka. Dvě minuty poduste a vršek jablek potřete džemem.
3. Listové těsto vyválejte a vykrojte z něj plát ve velikosti formy či pánve. Jablka těstem přikryjte a propíchejte ho vidličkou, aby se během pečení nenafukovalo. Pečte 20 minut.
4. Po upečení nechte koláč vychladnout ve formě, až pak vyklopte na servírovací podnos.
Poznámka k receptu
Tahle francouzská klasika je rychlá a není zdaleka tak složitá, jak by se mohlo zdát. existují speciální formy na tarte tatin, ale stejně dobře poslouží i pánev s kovovou rukojetí.
Načítám komentáře...