Tereziino TIRAMISU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte kávovou směs k namáčení. Do menšího rendlíku nalijte čerstvě uvařenou kávu, přidejte 2 lžíce cukru a 2 lžíce marsaly. Zahřejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte tekutinu lehce zchladnout.

2. Do mísy vhodné na vodní lázeň nalijte žloutky, přidejte cukr, zbylou marsalu a amaretto a šlehejte metlou či ručním šlehačem tak dlouho, dokud směs nenabude na objemu a nezhoustne. Trvá to asi 10 minut. Jakmile bude směs horká a hustá, sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

3. Ve velké míse lžící rozmíchejte mascarpone a ručně do něj zašlehejte vaječnou směs. Pracujte opatrně, ať z krému nevyženete vzduch, který jste do něj šleháním dostali. Nakonec vyšlehejte smetanu dotuha a jemně ji do krému zapracujte.

4. Sirup k namáčení nalijte do široké mísy. Z každé strany rychle namočte piškoty a položte je na dno mísy, ve které budete tiramisu podávat. Pokládejte je vedle sebe, mezery po stranách vyplňte rozlomenými piškoty tak, abyste pokryli celé dno. Na piškoty naneste polovinu krému, snažte se s ním co nejméně manipulovat, musí zůstat nadýchaný. Na krém rozložte další vrstvu piškotů namočených v sirupu a nakonec je zakryjte zbylou polovinou krému. Vršek tiramisu hustě poprašte kakaem a nechte rozležet v lednici alespoň 4 hodiny, klidně ale i přes noc.

Poznámka k receptu

Když se řekne kávový dezert, každému vytane na mysli italská klasika. Pokud si chcete užít autentickou chuť, držte se kvalitních a originálních surovin. Jen z těch totiž vznikne nadýchané tiramisu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...