Tiramisu
Seznam surovin
- sýr Mascarpone 250 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 2 lžíce
- espresso 150 mililitrů (silné)
- amaretto 1 (panák)
- piškoty 1/2 balíčku (Savoiardi)
- kakao (holandské kakao)
Postup přípravy
1. Uvařte kávu, podle chuti do ní nalijte amaretto a nechte chvilku zchladnout. pak ji přelijte do větší misky nebo hlubokého talíře, ve kterém se budou dobře namáčet piškoty.
2. Vejce rozklepněte, oddělte žloutky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do světlé, nadýchané pěny, trvá to asi 10 minut. ve větší míse rozmíchejte mascarpone, přidejte žloutkovou směs a promíchejte. nakonec opatrně stěrkou vmíchejte sníh.
3. piškoty namáčejte v připravené kávě, pracujte rychle, aby se nerozmočily. do servírovací mísy nebo do misek na jednotlivé porce postupně vrstvěte piškoty a krém tak, aby poslední vrstva byla krémová. nechte vychladit v lednici, aby se chutě propojily, těsně před podáváním ještě poprašte kakaem.
Poznámka k receptu
příprava + 2 hodiny chlazení
Načítám komentáře...