Tvarohové řezy bez cukru
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- sladidlo umělé 50 gramů (Sorbit)
- voda 4 lžičky
- džem 50 gramů (dia)
- ovoce drobné (méně sladké, na ozdobení)
Na náplň:
- tvaroh měkký 250 gramů
- smetana na šlehání 50 gramů (nejlépe rostlinná)
- máslo 40 gramů
- sladidlo umělé (práškové, podle chuti)
Postup přípravy
Z bílků, sorbitu a vody vyšleháme tuhý sníh. Jeden po druhém do něj vmícháme žloutky a na závěr opatrně po částech vmícháme mouku. Vzniklé těsto rozetřeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme předem vyložili papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 – 20 minut.
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh utřeme se změklým máslem na hladký krém, který podle potřeby osladíme umělým sladidlem a vmícháme do něj polovinu smetany ke šlehání (zbylou polovinu si necháme na ozdobení).
Upečený korpus necháme vychladnout, pak ho vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků lehce potřeme džemem pro diabetiky a tvarohovou náplní, přiklopíme je zbylými nenamazanými plátky a každý kousek ozdobíme kopečkem zbylé ušlehané smetany a čerstvým ovocem.
Načítám komentáře...