Višňové řezy

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse ušleháme vejce s cukrem a vanilinovým cukrem do pěny a zašleháme do ní 2 lžičky vody. Mouku smícháme s práškem do pečiva a škrobovou moučkou, tuto směs prosejeme přes síto a pak ji vařečkou po částech vmícháme do vaječné pěny. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, rozetřeme ho na plát, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme. Horký plát necháme vychladnout.

Mezitím připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do ní moučkový cukr a rozmixované višně. Želatinu rozpustíme podle návodu na obalu, přilijeme ji do smetanové směsi a vše zlehka promícháme.

Vychladlý upečený plát rozkrojíme na dvě poloviny. Na spodní část naneseme silnou vrstvu krému (malou část krému si necháme stranou) a stejnoměrně ho rozetřeme. Na krém přiložíme vrchní plát, potřeme ho slabou vrstvou zbylého krému, uhladíme a vše necháme v chladu ztuhnout. Pak naplněné pláty nakrájíme ostrým nožem na malé řezy. Na ozdobení ušleháme smetanu, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na každý řez nastříkáme malou vlnku, do které opatrně vmáčkneme višeň.

Poznámka k receptu

Aby smetanová ozdoba lépe držela, ušlehejte smetanu s trochou ztužovače šlehačky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...