Čokoládová roláda
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- vejce 2 kusy
- čokoláda hořká 50 gramů
- cukr hnědý 50 gramů
- máslo 20 gramů
- rum 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
- čokoládová poleva tmavá 60 gramů
Na náplň:
- čokoláda bílá 60 gramů
- kokosové mléko 2 decilitry
- žloutek 1 kus
- máslo 1 lžíce (změklé)
- likér kokosový 1 lžíce
- cukr 1 lžička
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžička
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme žloutky s rumem a šleháme ještě asi minutu. Vmícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu a pak střídavě sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme ve vrstvě silné 2 cm na plech vyložený papírem na pečení o rozměrech asi 20 x 30 cm a upečeme při 180 °C.
Horký plát zakryjeme navlhčenou utěrkou a necháme lehce zchladnout. Pak ho naplocho seřízneme na výšku 2 cm, zařízneme i okraje do tvaru obdélníku, plát stočíme do rolády, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Odkrojené kousky z plátu rozmixujeme na jemnou drť.
V kastrůlku smícháme kokosové mléko se škrobem, špetkou soli a žloutkem a na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. Krém za stálého míchání necháme zchladnout, přišleháme máslo, cukr, rozpuštěnou čokoládu a likér a krém rozetřeme na vychladlý rozbalený plát. Opět ho stočíme do rolády a necháme ztuhnout.
Na závěr roládu potřeme čokoládovou polevou, obalíme ji rozmixovanou drtí a necháme ztuhnout v chladu.
Načítám komentáře...