Čokoládová roláda s banánem

Seznam surovin

  • tuk (na vymazání plechu)

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vymažte plech na pečení (35 x 25cm) a položte na něj pečicí papír.

2. TĚSTO: Oddělte z vajec žloutky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušlehejte ručním šlehačem do světlé pěny. Přisypte kakao a sodu a ještě chvíli šlehejte. Nakonec zlehka vmíchejte sníh.

3. Těsto vylijte na plech, vložte ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 7–10 minut. Ještě za tepla korpus zarolujte i s papírem do roládky, a tak nechte vychladnout. Až korpus zchladne, odloupněte z něj papír a narovnejte ho do plátu.

4. Mléko vlijte do kastrůlku a přiveďte skoro k varu. Za stálého míchání metlou do něj přidávejte mouku a vařte asi 3 minuty, až směs zhoustne. Do husté kaše (ne vroucí) vmíchejte žloutek a nechte směs zchladnout.

5. Do zchladlé kaše přidejte změklé máslo a dobře promíchejte. Směs rozdělte na větší a menší „polovinu“. Do té větší přisypte kakao a moučkový cukr, do druhé jen vanilkový cukr. Polovinu kakaové části si nechte na ozdobu.

6. Na upečený a rozvinutý korpus natřete nejdříve vanilkovou náplň, pak půlku kakaové. Na okraj obdélníku položte po celé délce za sebou banány a stočte vše opatrně do rolády. Druhou půlkou kakaové náplně natřete roládu po povrchu a zubatou stěrkou vytvořte ozdobné vroubky. Na závěr ji posypte kakaovým práškem.

7. Než budete roládu krájet a servírovat, nechte ji uležet alespoň 2 hodiny v chladu.

Poznámka k receptu

Banány oloupejte až těsně před rolová- ním korpusu, aby nezhnědly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...