Čokoládová roláda s ostružinami

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Opatrně ji spojte se sněhem, moukou a kakaem. Pečte na plechu s pečicím papírem asi 15 minut při 180 °C.

2. Nechte těsto na plechu lehce vychladnout a pak ho ihned stočte a dejte vychladnout.

3. Na náplň ušlehejte smetanu do tuha a promíchejte ji s mascarpone a cukrem. Ze směsi odeberte dvě lžíce a nechte je stranou. Do krému zapracujte 100 g rozmačkaných ostružin, potřete jím roládu,
stočte ji a povrch potřete zbývajícím krémem. Poklaďte celými ostružinami a ozdobte lístky máty. Hotovou roládu můžete ještě posypat kakaem nebo moučkovým cukrem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...