Čokoládová roláda s ostružinami
Seznam surovin
Těsto:
- vejce 5 kusů (žloutky a bílky oddělené)
- cukr krupice 70 gramů
- mouka 70 gramů (hladká)
- kakao 2 lžíce (kvalitního)
Náplň:
- smetana na šlehání 1 kus
- sýr Mascarpone 250 gramů
- cukr krupice 2 lžíce
- ostružiny 100 gramů (+ na ozdobu)
Postup přípravy
1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Opatrně ji spojte se sněhem, moukou a kakaem. Pečte na plechu s pečicím papírem asi 15 minut při 180 °C.
2. Nechte těsto na plechu lehce vychladnout a pak ho ihned stočte a dejte vychladnout.
3. Na náplň ušlehejte smetanu do tuha a promíchejte ji s mascarpone a cukrem. Ze směsi odeberte dvě lžíce a nechte je stranou. Do krému zapracujte 100 g rozmačkaných ostružin, potřete jím roládu,
stočte ji a povrch potřete zbývajícím krémem. Poklaďte celými ostružinami a ozdobte lístky máty. Hotovou roládu můžete ještě posypat kakaem nebo moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...